Hallgass podcastot! – halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Ha tömegközlekedésen utazol, és azt látod, hogy a környezetedben fülhallgató lóg ki mindenki füléből, biztosra veheted, hogy a sokan közülük podcastot hallgatnak. Ez az új trend gyorsan begyűrűzött az emberek hétköznapjaiba – és neked sem kell a halláskárosodás miatt lemondanod róla!

A podcast tulajdonképpen egy internetről letölthető, bármikor hallgatható, rádióadás-szerű hanganyag. Ma már rengeteg podcast csatorna közül válogathatsz, szinte mindenki megtalálja a magának valót az érdeklődési köre szerint, legyen az az anyaság, a gyereknevelés vagy a fenntartható életmód.

Már a rádiók is átköltöztek az internetre, így tett például a ClassFM, de online magazinok rovatai is követték ezt a trendet, például az autós témákkal foglalkozó Totalcar is rendszeresen készít letölthető beszélgetéseket a közönségének.

Hallgass podcastot! - halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Forrás: Unsplash

“ Ez a szórakozás csak a jól hallóknak való!”

-szinte halljuk, ahogy ezt mondod. Kétségtelen, hogy a hangalapú szórakozási lehetőségek – mint a mozizás, rádióhallgatás, stand up comedy fellépések és műsorok, vagy a videóanyagok – nem olyan könnyen elérhetőek halláskárosodás megléte mellett. Ám a megfelelő technológiával elérhetővé válhatnak, akár a te számodra is!

A hangminőség, ami támogatja a beszédértést

A legtöbbször az a gátja annak, hogy halláskárosodás mellett is élvezhesd ezeket a tevékenységeket, hogy nem hallod elég jól ahhoz, hogy a beszédértésed jól tudjon működni:

Hallgass podcastot! - halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Forrás: Unsplash

azaz hallod ugyan, hogy beszélnek, de élvezhetetlenné teszi az, hogy erőlködnöd kell, hogy értsed is.

Erre nyújthatnak megoldást a legmodernebb hallókészülékek, amelyek képesek vezeték nélkül kapcsolatot létesíteni az okoseszközeiddel: laptopoddal, tévével, telefonoddal, tableteddel.

Ennek köszönhetően pedig a hallgatott hanganyag közvetlenül a hallókészülékből hallatszódik majd, sokkal tisztább hangminőségben, ami jelentősen javítja a beszédértést.

Vannak klienseink, akik ennek köszönhetően hallgatnak már rádiót vezetés közben, és képesek telefonálni, holott azelőtt nem tudtak. Egy teljesen új dimenziója nyílik meg a zenehallgatásnak, a filmnézésnek, és jóval több információ jut el hozzád így, hogy semmiről sem maradsz le.

Hogyan működik ez pontosan?

Egyes hallókészülékek automatikusan csatlakoznak a telefonodhoz, ehhez mindössze annyit kell tenned, hogy bekapcsolod a telefonodon a Bluetooth funkciót. Így, ha elindítasz egy videót, vagy egy zenét, bármilyen hangfájlt, a hallókészüléked érzékeli azt, és máris programot vált, és feldolgozza az onnan érkező hangot, és tisztább, erőteljesebb hangon közvetíti azt a füledbe.

Tulajdonképpen egy fejhallgatóvá változik a hallókészüléked, csak sokkal jobb minőségű hangot biztosít a számodra a fejhallgatóknál.

Ez a programváltás szinte azonnal, különösebb gombnyomás nélkül megy végbe, és a hangélmény változtatható: halkítható, hangosítható, és eldöntheted, hogy szeretnéd-e közben hallani a környezetedet vagy nem.

Léteznek olyan hallókészülékek is, amelyek ugyan nem kapcsolódnak közvetlenül az okoseszközökhöz, ám egy kiegészítő eszköz beszerzésével képesek a fent említett élményt nyújtani. Ebben az esetben ez a kiegészítő eszköz biztosítja a kapcsolatot a hallókészülék és az okoseszköz között.

Próbáld ki, nálad mennyire hatékony!

Természetesen függ a halláskárosodás mértékétől és típusától is, hogy mennyire hatékony segítséget jelent ez a vezeték nélküli technológia, de a tapasztalataink azt mutatják, hogy még a súlyos nagyothallással rendelkező klienseink is pozitív tapasztalatokat éltek meg vele:

  • volt, aki életében először telefonált,
  • mások elkezdtek videókat nézni,
  • és rádiót, podcastot hallgatni,
  • a filmezés és a tévézés új élménnyé vált számukra.
Hallgass podcastot! - halláskárosodás mellett sem kell lemondanod az audioélményekről

Forrás: Unsplash

Ezáltal pedig sokkal aktívabbá váltak a hétköznapokban, és tudatosabban szervezik az életüket. Rengeteg helyzet van ugyanis a hétköznapokban, amikor meg kellene hallgatnunk valamit, vagy telefonon kell elintéznünk egy gyors hívást. Ne maradj le erről a lehetőségről te sem!

Keress fel minket Halláspontjainkban, jelentkezz be hallásvizsgálatra, és próbáld ki magad, hogy milyen hallásélményt ad számodra a legmodernebb technológia!

Időpontot foglalok!