Őszi, téli élményekre fel!

Az ősz, a tél beköszöntével se húzódjon vissza a meleg kuckójába mindig, hisz a természetben, illetve a baráti társaságával is új élmények várhatnak Önre. Ez lehet egy kiadós séta az erdőben vagy a parkban a kutyájával, néhány kilométer lefutása, vagy kerékpározás, közös esti séta a városban. Korcsolyázás, hógolyózás, karácsonyi vásári forgatag: mindezeket ne hagyja ki!

Ne féljen attól, hogy megfázik a füle vagy, hogy lemerül a hallókészülékében a hidegtől az elem. Megfelelő óvintézkedésekkel mindkét probléma elkerülhető.

Hogy mindkettőt óvni tudja, ehhez adok néhány tippet.

  • Hidegben, szélben mindig viseljen fülvédőt vagy sapkát! Ezzel óvja a fülét a huzattól, melegen tartja és a hallókészüléke sem hűl le. Arra ügyeljen, hogy a hallókészülék legfelső csücske lehetőleg szabadon maradjon, vagy azt kevésbé bugyolálja be. Ott van a mikrofon része, a megfelelő működéshez szabadon kell áramolnia a hangoknak.
  • Ha indulás előtt zuhanyzik, vagy az uszodából, szaunából megy haza, ügyeljen arra, hogy tökéletesen szárazra törölje a fülét, mielőtt kilép a hidegbe. Ugyanez érvényes a hallókészülékére is.
Őszi, téli élményekre fel!

Forrás: 123RF

  • A hideg-meleg váltakozása miatt pára csapódhat le a hallókészülékén, figyeljen erre is, ha szükséges, törölje szárazra. A vízálló hallókészülékek a lecsapódó párára is kevésbé érzékenyek.
  • Soha ne hagyja a hallókészülékét hideg helyen, pl. autóban vagy a szabadban letéve.
  • Legyen Önnél tartalék elem. Hideg időben az elemek hamarabb lemerülnek. Ha kint cserél elemet, miután kivette az újat a csomagolásból, melegítse fel a tenyerében és úgy tegye be a hallókészülékébe.
  • A füldugó és a vatta nem véd a fül megfázásától, sőt! Erre a célra ne használja!
  • A hideg, nyirkos időjárás és a nagy hőmérséklet ingadozások miatt a hallókészülék belsejében is pára csapódik le. Ezt nem olyan könnyű újra kiszárítani, ezért fontos, hogy ebben az időszakban gyakrabban ellenőriztesse szakemberrel a készülékét.

Hozza el hozzánk, bármelyik halláspontunkba és segítünk ebben is!

Hát akkor jöhet a téli időszak! Remélem, ezzel a pár tanáccsal segítettem Önnek, hogy könnyebb és mindenekelőtt aktívabb legyen!

Hallókészüléke illetve hallása ellenőrzésére pedig gondoljon eközben is. Szeretettel várjunk Halláspontjainkban.