Foglaljon időpontot még ma!

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy közelebb kerüljön a tökéletes hallás élményéhez!

Melyik a legjobb hallókészülék? Találja meg az Önhöz legközelebbi halláspontunkban!

Szeretettel várjuk már az ország 17 pontján!

Kérdése van?

A mobiltelefonszám mellett írásbeli elérhetőségünk is van, a könnyebb és akadálymentesített kommunikáció érdekében írhat nekünk SMS-ben és Viberen is. Elérhetőek vagyunk e-mail-en, de gyorsan válaszolunk a Facebookon és Messengeren is.

Otonet Barcs Halláspont

Otonet Barcs Halláspont

Otonet Czeizel Halláspont

Otonet Czeizel Halláspont (Budapest I. kerület)

Otonet Dorog Halláspont

Otonet Dorog Halláspont

Otonet Esztergom Halláspont

Otonet Esztergom Halláspont

Otonet Gödöllő Halláspont

Otonet Gödöllő Halláspont

Otonet Maros Halláspont

Otonet Maros Halláspont (Budapest XII. kerület)

Otonet Mezőkövesd Halláspont

Otonet Mezőkövesd Halláspont

Otonet Misszió Halláspont

Otonet Misszió Halláspont (Veresegyház)

Otonet Nyergesújfalu Halláspont

Otonet Nyergesújfalu Halláspont

Otonet Ózd Halláspont

Otonet Ráckeve Halláspont

Otonet Sárbogárd Halláspont

Otonet Sárbogárd Halláspont

Otonet Tatabánya Halláspont

Otonet Tatabánya Halláspont

Otonet Tatabánya KH Halláspont

Otonet Tatabánya KH Halláspont

Otonet Zirc Halláspont

Otonet Zalaszentgrót Halláspont

Otonet Jahn Ferenc Halláspont

Régóta nagyothalló? Vagy még csak gyanakszik rá, hogy romlott a hallása? Bármelyik halláspontunkat is választja, a biztos lehet benne, hogy jó helyen jár!

Az első lépés, a felismerés sosem könnyű, ha a hallásunk elvesztéséről van szó. Nem véletlen, hogy az esetek nagy részében akkor keresnek fel minket nagyothalló ügyfeleink, amikor már komoly problémákat okoz nekik halláscsökkenésük a hétköznapokban. Olyanokat, amit már ők maguk sem tudnak figyelmen kívül hagyni.

A környezet hamarabb észreveszi a nagyothallást

A korral járó nagyothallás ugyanis szinte észrevétlenül, fokozatosan alakul ki. Éppen ezért a környezet gyakran hamarabb veszi észre azokat a jeleket, amelyek arra utalnak, hogy közeli hozzátartozójuk nagyothalló lett:

 • hangosan hallgatja a tévét,
 • gyakran kérdez vissza,
 • a telefonban kiabál, vagy kerüli annak használatát,
 • nem válaszol,
 • hangosan végzi tevékenységeit.

Az érintettek inkább azt érzékelik, hogy a hangulatuk és a közérzetük romlik. Mivel nehezebben értik meg a környezetüket, egyre több frusztráltság szivárog be a mindennapjaikba, miközben nem értik, mi kelti bennük ezt az érzetet. Időbe telik, míg a környezet hatására ráveszik magukat arra, hogy bejelentkezzenek egy hallásvizsgálatra. Ekkor derül ki számukra igazán, hogy a nagyothallás az életük része lett.

Sokan rémisztőként élik meg, mikor szembesülnek azzal a ténnyel, hogy nem tudnak már úgy funkcionálni, mint régebben, amikor még bízhattak a hallásunkban. Félelmetesnek találják szembe nézni azokkal a gondolatokkal, hogy az életük visszavonhatatlanul megváltozott, és hogy újra kell értelmezniük saját magukat.

De a nagyothalló lét nem jelenti azt, hogy fel kell adni az addigi életet.

Ha sikerül megtalálni azt a hallókészüléket, ami a legjobban passzol az életvitelünkhöz, és visszaadja számunkra azt a hallásélményt, amivel ugyanolyan magabiztosan tudjuk végezni a mindennapi teendőinket, mint amikor még jól hallottunk, akkor semmi sem fog változni.

Az élet megy tovább, és megvalósíthatjuk minden kitűzött célunkat!

Nálunk megtudhatja, hogy melyik az Ön számára a legjobb hallókészülék!

Mi pontosan tudjuk, hogy a legjobb hallókészülék megtalálása nem könnyű. Eleve azzal a tudattal nem könnyű megbarátkozni, hogy ettől a pillanattól kezdve egy segédeszközre vagyunk utalva.

Pedig a hallókészülék ma már éppen olyan kiegészítője viselőjének, mint egy szemüveg.

Tökéletesen az életvitelünkhöz és az elvárásainkhoz szabható, ami a teljesítményét illeti. Mindegy, hogy elszánt sportolók vagyunk, tanárként dolgozunk egy iskolában, vagy vezető pozíciót töltünk be egy nagyvállalatnál. Egy gondosan kiválasztott hallókészülék képes azt a támogatást nyújtani a viselőjének, amivel helyt tud állni a munkahelyén és a hétköznapi feladataiban.

Ettől lesz a viselője számára a legjobb hallókészülék.

Személyre szabható hallókészülék technológia

A kiválasztott hallókészülék programozása mindig illeszkedik ahhoz a hallásgörbéhez, amit a hallásvizsgálat során kapunk. Ez azt jelenti, hogy a beállítások segítségével vissza tudjuk hozni – a halláscsökkenés típusától és súlyosságától függően – a kiesett, nem hallott hangokat. Ám emellett egyéni igényekre is oda tudunk figyelni:

 • a háttérzaj csökkentése,
 • a beszédértés támogatása,
 • zavaró hangok finomítása,
 • alkalmazkodás egyes hangkörnyezethez,
 • programváltási lehetőségek egyéni kérés szerint.

Minden egyes beállítást az ügyfél igényeinek figyelembevételével végzünk el, és ez az alapelv végig jelen van a hallásgondozás teljes ideje alatt.

Ízléshez illeszkedő hallókészülék dizájn

Ma már a hallókészülék piac is alkalmazkodott a fogyasztói igényekhez. Már nemcsak a bőr- és hajszínhez igazodó árnyalatokban kaphatóak a hallókészülékek, hanem színes, dizájnos darabok közül is lehet válogatni. Így teljesen az ízlésünkhöz igazítható külcsínben is a technológiailag már legjobb hallókészülék.

Nálunk ingyenes a hallásvizsgálat!

A legjobb hallókészülékhez vezető út azonban a hallásvizsgálaton keresztül vezet. A hallókészülék kiválasztásának első lépése ugyanis egy teljes körű hallásvizsgálat, enélkül nem juthatunk megfelelő hallásjavító eszközhöz.

Tudjuk azt is, hogy mennyire nehéz rászánni magunkat arra, hogy bejelentkezzünk egy hallásvizsgálatra, pedig ez egy teljesen fájdalommentes, és rendkívül gyors vizsgálat.

Ám mi szeretnénk ezt a döntést is megkönnyíteni mindenki számára, hogy mielőbb segítséghez jussanak, ezért a hallásvizsgálat nálunk ingyenes!

Miért olyan fontos a hallásvizsgálat?

Rendkívül sokféle hallókészülék létezik a piacon, amik közül valamilyen szempontok alapján ki kell választanunk azokat, amelyek teljesítménye megfelel az ügyfelünk hallásának. Egy hallásvizsgálat során sok minden kiderül az eredményekből:

 • milyen típusú hallássérülése van,
 • melyik füle, és milyen mértékben érintett,
 • milyen a hallássérülés foka,
 • milyen a beszédértése,
 • mely frekvenciákat hallja kevésbé,
 • milyen kommunikációs helyzetben van szükség támogatásra.

Ezek az információk segítenek abban is, hogy minél precízebben tudjuk beállítani a hallókészüléket a halláscsökkenés típusának és mértékének megfelelően.

Miből áll egy hallásvizsgálat?

A fenti információkat egy átfogó, teljes körű hallásvizsgálat során tudjuk megkapni, melynek része:

 • • a tympanometria,
 • a stapedius-reflex vizsgálat,
 • a tisztahang audiometria,
 • a kellemetlenségi küszöbvizsgálat,
 • és a beszédaudiometria.

Ezek mind fájdalommentes és gyors vizsgálati eljárások, amelyek semmilyen kellemetlenséggel nem járnak.

Ha a teljeskörű hallásvizsgálat eredményei a kezünkben vannak, az audiológus megállapítja, hogy milyen típusú – vezetéses vagy idegi – halláscsökkenésünk van, illetve, hogy enyhe, közepes vagy súlyos fokú a hallásvesztésünk, majd ennek megfelelő hallókészülékeket javasol kipróbálásra.

Mi beavatunk abba, milyenek a hallókészülékek fajtái!

Számunkra fontos, hogy mindenki számára biztosítsunk alternatívát a hallókészülék ellátás során. Éppen ezért nálunk szinte minden hallókészülék márka megtalálható – köztük neves, díjazott termékek is – , hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb modellt mind formailag, mind hangzásban, mind pedig technológiai tudásban.

A mottónk: ,,Lassan, de biztosan.“

Mi hagyunk időt arra, hogy az ügyfeleink alaposan szétnézzenek, és megismerjék a lehetőségeiket.

Mi minden információt biztosítunk ahhoz, hogy a legvégén egy magabiztos döntés születhessen a rendelőinkben.

Ezért törekszünk arra, hogy mindent megmutassunk. Elmagyarázzuk többek között, hogy mi a különbség a hallókészülékek fajtái között, és pontosan megindokoljuk, mely típusok miért megfelelőek vagy éppen nem az ügyfél hallásának.

Tévhiteket hallgatunk meg, és le is romboljuk azt

A diszkrét hallójárati típusú hallókészülékek például népszerűek a hozzánk érkezők körében pici méretük miatt, de azt csak enyhe, közepes hallásvesztésre javasoljuk a teljesítménye miatt. És rámutatunk a fül mögötti hallókészülékek diszkrét mivoltára is, ugyanis a tévhitekkel ellentétben ezek sem olyan feltűnőek, mint az sokan hiszik.

Átvesszük, hogy mi a különbség az illeszték típusok között, miben különbözik az analóg és a digitális hallókészülék, miben rejlik ez utóbbinak az előnye az analóg típushoz képest. Sokan ragaszkodnak a régi technológiákhoz, pusztán, csak mert megszokták.

Mi erre azt mondjuk: próbálják ki! Az nem kerül semmibe!

Próbahordás, amíg csak szükséges

Mi nem hiszünk a sürgetésben. Elvégre, másképp hogyan tudna különbséget tenni az ügyfél a hallókészülékek fajtái között, mint úgy, ha meg is tapasztalja, mivel is áll szemben? Ezért mi mindig ragaszkodunk hozzá, hogy a legtöbb, megfelelőnek tűnő hallókészüléket vigyék el legalább két hét próbahordásra, hogy megtapasztalják, milyen velük élni a hétköznapokban.

A próbahordás alatt pedig aktív kapcsolatban állunk: visszajöhetnek hallókészüléket beállítani, kérdezhetnek, mi pedig segítünk.

A hallókészülék vásárlása után kezdődik csak el igazán a hallásgondozás, ekkor a végleges hallókészülék beállításait addig finomítjuk, míg tökéletes hallásélményt nem érünk el, és az ügyfél maximálisan elégedett nem lesz a kapott eredménnyel.

Extrák a hallókészülékekhez

A mai hallókészülék technológia már legalább annyi különleges tudást tud biztosítani viselőjének, mint egy okostelefon, és ezt igyekszünk is a hozzánk érkezőknek ajánlani. A vezeték nélküli technológia például képes biztosítani a tisztább, érthetőbb hangélményt telefonálás, zenehallgatás vagy filmnézés során.

Az egyes kommunikációs kiegészítő eszközök pedig, amelyeket a hallókészülék mellé kérhetünk, jelentősen támogatják a beszédértést, és segítenek megkönnyíteni a helyzetünket olyan nehezebb kommunikációs helyzetekben, mint a konferenciabeszélgetés, szakmai előadások vagy munkahelyi értekezletek.

Szeretnék többet tudni erről a technológiáról! 

Látásproblémád is van? Erre tökéletes megoldás a szemüvegszáras hallókészülék!

Szemüveges ügyfeleink olykor kétségbeesetten néznek ránk, amikor először illesztjük a fülükre a hallókészüléküket. Furcsa számukra, hogy a fülük mögött nemcsak a szemüvegük szára, hanem plusz egy eszköz – a hallókészülék teste is ott van. Ez különösen azoknak lehet zavaró, akik nem alkalomszerűen, hanem állandó jelleggel, egész nap hordják a szemüvegüket.

Az általános tapasztalatunk az, hogy a hallókészülék és a szemüveg viselése együtt is jól tud működni. Az optikákban ügyesen be tudják állítani a szemüvegek szárait úgy, hogy kényelmes legyen a viseletük még hallókészülék hordása mellett is.

Ám, ha valaki mégsem tudja megszokni ezt az érzést, annak a szemüvegszáras hallókészülék jelenthet megoldást.

Ezek olyan dizájnos szemüvegek, amelynek a szárába van beépítve a hallókészülék, így elég pusztán a szemüveget feltennünk, hogy halljunk és lássunk is vele! Modelljeink között megtalálhatók a vezetéses, illetve idegi típusú hallásvesztésre megoldást jelentő készülékek, de csontvezetéses szemüvegszáras hallókészülék is van a kínálatunkban, így szinte minden típusú hallásvesztésre tudunk alternatívát nyújtani bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Akár saját szemüveggel is használható!

Választhat kínálatunkból is, kifejezetten erre a célra készült dizájn szemüveg keretet is, de bizonyos esetekben a saját szemüveg keretre is rászerelhető a speciális szemüveg szár egy kis átalakítással.

Mit tud még a szemüvegszáras hallókészülék?

Halláscsökkenés és fülzúgás: a kettő együtt és külön-külön is kezelhető!

A hallásvizsgálataink során gyakran kiderül, hogy a hozzánk érkezők halláscsökkenése mellé fülzúgás is társul. Máskor pedig a fülzúgás panaszával érkeznek hozzánk, és akkor derül ki, hogy hallásvesztés is fennáll.

Akár együttesen jelenik meg a halláscsökkenés és a fülzúgás, akár csak önmagában a fülcsengéssel küzdünk, mindkét esetre van megoldás!

Hogy is jön létre a fülzúgás?

A fülzúgás mögött több mint 200 ok húzódhat meg, amit komplex kivizsgálással lehet felderíteni. Sokszor mozgásszervi vagy anyagcsere eredetű betegségek állhatnak a háttérben, ilyenkor a kiváltó okot is kezelni kell.

Másfelöl fülzúgás felfogható egy hibás programként az agyban, amit ki kell javítanunk erre alkalmas hangterápiás eszközzel. Agyunk tele van idegi kapcsolatokkal, ahol kémiai információk továbbítódnak az egyes agyi területek felé. Ezek az információt átadó, kapcsolódó pontok kritikus helyei a fülzúgás létrejöttének. A fültől az agykéregig 15 ilyen kritikus hely létezik, ahol a fülzúgás kialakulhat.

A fülcsengés általában egy nagyon erős inger hatására alakul ki ezeken a pontokon.

Ugyanis, ha egy inger (például erős hang) túl erős, és sokáig áll fenn, akkor az inger megszűnése után továbbra is fennmaradhat és öngerjesztővé válhat.

Ezért mondjuk azt, hogy a fülzúgás egy hangforrás nélkül hallott hang.

Ebben az esetben meg kell tanítanunk az agynak, hogyan javíthatja ki a hibás működést. Ezt pedig a fülünkbe lejátszott mesterséges hanganyagokkal érhetjük el. Ezek a hanganyagok egyrészt elterelik a figyelmünket a fülcsengésről, másrészt kifejezetten a fülzúgás forrására hatnak, így segítenek annak csillapításában, megszüntetésében. Ezt a feladatot a zajgenerátorok látják el, amelyek tulajdonképpen úgy néznek ki, mint a hallókészülékek, de ezekek a hangterápiás eszközök nem kezelik a halláscsökkenést.

Ha a halláscsökkenés és a fülzúgás együtt jár

Ha kiderül, hogy a fülzúgás mellett halláscsökkenés is jelen van, akkor olyan hallókészüléket illesztünk az ügyfél fülére, ami amellett, hogy hallásjavító eszközént működik, beépített zajgenerátorral is rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy napközben a hallókészülék támogatja a hallásunkat, és a mi döntésünk szerint bármikor átválthatunk a zajgenerátor programra, és hallgathatjuk az óceán morajlását, vagy valamilyen mesterséges hanganyagot.

Hallásvesztés esetén önmagában már a hallókészülék viselése is sokat segít a fülzúgással való együttélésben, a hallókészülék nélküli csendes környezetben ugyanis felerősödik a fülzúgás, míg a hallható hangok elnyomják azokat. Ez azonban nem elegendő a tinnitus kezelésére, így feltétlenül válasszunk olyan hallókészüléket, amelyik rendelkezik zajgenerátorral is!

Amitől igazán jók vagyunk: nálunk minden audiológus rajong a munkájáért!

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a hallókészülék ellátás sikeressége szempontjából, hogy a folyamatot végigkísérő audiológus ne pusztán munkának, hanem hivatásnak érezze azt, amivel foglalkozik.

Szerencsére a mi audiológusaink egytől egyig szívvel és lélekkel kísérik végig klienseiket a hallásvizsgálat kezdetétől a hallókészülék illesztésen át az utógondozásig. Mi azt valljuk, hogy egy jó audiológus nagy hangsúlyt fektet az őszinte kommunikációra, enélkül ugyanis nem lehet precízen beállítani a hallókészüléket.
Fontos, hogy az audiológus és az ügyfél között bizalommal teli kapcsolat alakuljon ki, hiszen a hallásvesztés ténye, az azzal kapcsolatos tapasztalatok igencsak érzékenyen érinthetik az embert, így szükség van egy biztonságos, nyitott, befogadó légkörre ahhoz, hogy őszintén tudjon beszélni ezekről az élményekről.

Az olyan apró információk, mint hogy

 • milyen helyzetek kínosak,
 • mit élünk meg nehézségként,
 • mely kommunikációs helyzetek nehezek különösen,
 • milyen hangokat nem hallunk,

sokat segítenek az audiológusnak abban, hogy milyen finomhangolást végezzen el a hallókészülékeken.

A bizalmas légkör azért is olyan fontos, mert az érzelmek hajlamosak túlcsordulni az egyes beállítások folyamán. A düh, az elérzékenyülés és a könnyek gyakori vendégek a rendelőben, így egy empatikus audiológus, aki képes megfelelően reagálni ezekben a helyzetekben, igazi kincs egy friss nagyothalló ügyfél számára.

Audiológusaink maguk is vallottak a munkájukról, a nehéz és a szívüknek kedves pillanatokról is. Érdemes elolvasni a velük készült interjúinkat is, hogy ezáltal is több képünk legyen arról, hogy mi zajlik a rendelőben, és hogy mi zajlik le az audiológusok lelkében az egyes történések során.

Szeretném megismerni az audiológusokat!

Villámgyors hallásteszt – ellenőrizd, elég jó e a hallásod!

Ha most elbizonytalanodot, hogy szüksége van-e hallásvizsgálatra, eláruljuk, érdemes évente-kétévente egyszer eljönni hozzánk egy hallásszűrésre. Ahogy már említettük, a halláscsökkenés leggyakrabban fokozatosan, szinte észrevétlenül történik. Ha évente megnézeti a hallását, időben észreveheti az audiológusa, ha hallókészülékre van szüksége.

Miért fontos tényező az idő?

Azért, mert az agy egy tanulékony szerv. Szüksége van ingerekre ahhoz, hogy szinten tartsa a tudását, és ez nincs másképpen a hallás tudományával sem. Ha az agy nem kapja meg a megszokott erősségű hangingereket, akkor az új, halkabb hangzásvilágot tekinti majd természetesnek.

És minél később biztosítjuk számára hallókészülékkel a régi hangerősséget, annál kellemetlenebbnek fogjuk megélni a hallókészülék megszokását.

Azonban, aki már az első pár decibelveszteségnél részesül megfelelő hallókészülék ellátásban, az könnyedén fogja majd venni a kezdeti nehézségeket, és gyorsan alkalmazkodik az új, hallókészülékes életmódhoz.

Honnan tudjam, hogy van-e okom aggódni?

A halláscsökkenésnek vannak jól felismerhető jelei. A telefonálás nehézségei, a környezet figyelmeztetései, az egyes kommunikációs nehézségek, a befelé fordulás, mind utalhatnak arra, hogy a hallásunk már nem működik megfelelően. Ha szeretne megbizonyosodni arról, hogy ideje-e hallásvizsgálatra menni, akkor itt két villámgyors hallásteszt!

Az egyik egy 10 kérdéses feleletválasztós gyors hallásteszt, ami a megadott válaszokból von le statisztikai következtetéseket:

Kitöltöm a hallástesztet!

A másik pedig egy online elvégezhető, valódi hallásteszt, ami azt vizsgálja, hogy mennyire érti valaki a beszédet egyre zajosabb környezetben.

Szánjon rá 2 percet, végezze el most, – az eredményeket hamarosan e-mailben küldjük majd el!

Elvégzem a hallástesztet!