A hallás érték. Így értékesek azok a fehér köpenyes audiológusok is, akik éjt nappallá téve tesznek a hallásunkért. Ők nem csak belekukkantanak a fülekbe, hanem nap, mint nap tesznek a hallásproblémával élők életminőségetek javulásáért is.

Igyekszenek hallhatóvá tenni a nem hallhatót, és nem győzik eléggé ismételni, hogy a hallásra vigyázni kell. Tegnap, ma és holnap is.

“Nyissuk ki a világot!” – interjú Gera Annamáriával, az Otonet Halláspontok audiológusával

Foglaljon időpontot még ma!

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy közelebb kerüljön a tökéletes hallás élményéhez!

Beszélgetés Gera Annamáriával: A hallás szépsége és kihívásai

Amikor Gera Annamária beszél az audiológia világáról, érezni lehet, hogy számára ez nem csak munka, hanem hivatás is. Az egészségügyi pályán eltöltött évei után, fül-orr-gégészet és szemészet tapasztalatai nyújtották számára az a biztos alapot, amire építkezve továbbképezte magát az audiológiában.

„A továbbképzés alatt egy hallásszalonban sikerült elhelyezkednem, amit azóta sem bánok, mert ezáltal az audiológia az életem fontos részévé vált.” – mondja Annamária.
„Számomra az audiológia egy nagyon összetett szakma. Minden eset egyedi, és ez a változatosság teszi igazán kihívássá a munkámat.”

Annamária számára a legnagyobb öröm, amikor látja az ügyfelek mosolyát, amint viselik a gondosan kiválasztott és pontosan beállított hallókészüléket.

„Ez a mosoly az, ami igazán jelentős számomra. Amikor ezt látom, tudom, hogy jól végeztem a munkámat.”

Az, hogy hogyan változik meg az ügyfelek viselkedése, amikor már jobban hallanak, számára a hallásgondozás legnagyobb szépsége.
„Nincs olyan része ennek a munkának, amit ne szeretnék. Mindenben megtalálom a kihívást és a szépséget.”

Annamária mesélt egy emlékről is, amely különösen közel áll a szívéhez: „Egy alkalommal segítettem egy kiskamasznak, és nem csak ő, de a családja is sírva fakadt örömében. Ezek a pillanatok feledtetik a kevésbé kellemes dolgokat és mérhetetlen erőt adnak a további munkához.”

Ami a hallásvizsgálatok gyakoriságát illeti, Annamária azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy fél évente érdemes ellenőriztetniük hallásukat, de bármilyen kérdés vagy kérés esetén bátran forduljanak hozzá.

„Hallásszűrés és -gondozás rendkívül fontos, mivel minél előbb felismerjük a problémát, annál hatékonyabb lehet a kezelés.” – hangsúlyozza Annamária.

Azonban úgy véli, hogy az emberek még mindig nem fordítanak elegendő figyelmet hallásuk védelmére. Különösen a fiatalok hajlamosak kockázatokat vállalni hangos zenével és fülhallgatóval.

„Megfelelő védelem nélkül, a mindennapok zajában könnyen károsodhat a hallás. Szerencsére a technológiai fejlődés ma már mindenki számára lehetővé teszi, hogy a foglalkozásának vagy hobbijának megfelelő védelemmel óvja hallását.” – mondja Annamária.

Annamária záró gondolata akár az audiológia mottja is lehetne:

”Az audiológia nem csak a hallásról szól, hanem arról is, hogy hogyan teheti jobbá az emberek életét azzal, hogy újra részt vehetnek a körülöttük zajló világban.”

Annamária az Otonet Halláspontok gödöllői és veresegyházi halláspontjain segíti a hallásproblémával hozzáfordulókat.

Foglaljon időpontot Gera Annamáriához: