Szegedi Szilvia audiológus, Otonet

Szegedi Szilvia audiológus, Otonet

A hallás érték. Így értékesek azok a fehér köpenyes audiológusok is, akik éjt nappallá téve tesznek a hallásunkért. Ők azok, akik igyekeznek hallhatóvá tenni a nem hallhatót és nem győzik eléggé ismételni, hogy a hallásra vigyázni kell.
Tegnap, ma és holnap is.

Szegedi Szilvia audiológusként és az Otonet kiskereskedelmi vezetőjeként támogatja kollégáit. Segít visszaadni az embereknek egy elveszettnek hitt érzékszervet és ezáltal megtapasztalni újra a hallás örömét.

Amikor a gyermeked nem hall

A 2 éves gyermekemnél halláscsökkenést diagnisztizáltak. – merül el emlékei közt Szilvia – Akkoriban még nagyon rögös út vezetett a halláscsökkenés pontos diagnosztizálásától, a megfelelő rehabilitációs módszer megtalálásához, illetve annak szakszerű megvalósításáig, főleg vidéken. – gondol vissza 20 évvel ezelőtti emlékeire.

Szerencsére ez mára már sokat változott a pozitív irányba.

Szilviát azok a pillanatok éltetik, mikor segíthet visszaadni az embereknek egy megkopott vagy elveszettnek hitt érzékszerv működését, és ezáltal hozzásegíteni pácienseit újra megtapasztalni a hallás örömét.

A hallásgondozás szépsége

„Az emberek életminőségén tudunk javítani. Az ezzel járó örömöt látni az emberek arcán az, ami nagyon felemelő érzés.”

Osztja meg mosolyogva Szilvia mindennapos élményeit az audiológusi munka csodáiról.

Az egyik legnagyobb öröm és sikerélmény egy 7. osztályos diák hallásrehabilitációjához köthető számomra. A szüleivel jött hallásvizsgálatra, mert nagyon rossz tanulmányi eredményei és egyéb iskolai problémái okaként hallásproblémára gyanakodtak. A szülei a továbbtanulása végett is aggódtak.

A hallásvizsgálat során kiderült, hogy kétoldali idegi halláscsökkenése van a gyermeknek, így minkét fülére hallókészüléket kapott, melyeket szinte az első illesztéstől kezdve teljesen elfogadott. Jól hallott vele.
Másfél év múlva a 8. osztály végén jöttek nagyon hálásan és lelkesen, hogy nagyon sokat javított, szép eredményeket ért el és felvették a kiválasztott gimnáziumba. – meséli az audiológus érezhető büszkeséggel a hangjában.

Ebből a történetből is látható milyen fontos szerepe van a hallásnak az életünkben. Fontos a korai felismerés, és már gyermekkorban is a rendszeres hallászűrés.

Az életminőség javítható a rendszeres vizsgálatokkal és hallásgondozással!

Ha panasz van a hallással, akkor célszerű minél gyorsabban bejelentkezni a hallásvizsgálatra, hiszen minél korábban kezdődik el a rehabilitációt, annál könnyebb az elfogadás. A folyamatos hallásgondozás segít megőrizni a hallást.
Tartsuk szem előtt, hogy 50 év felett, illetve zajos munkakör esetén évente mindenképp ellenőriztetni kell a hallásunkat.

Hallásmegőrzés

Szilvia elégedettséggel a hangjában beszél arról, hogy egyre többen óvják a hallásukat és figyelnek oda jobban  a megelőzésre, hiszen sok zajos munkaterületeken már kötelezővé tették a hallásvédő eszközök használatát, illetve egyre több fórumon is megtalálható a hallás tekintetében is a prevenció fontossága.

Fontos a prevenció, tehát a hallás védelmére zajos területeken, a megfelelő hallásvédő eszközök használata akár munkahelyen, akár koncerten, de zajos hobby esetén is. – adja meg a megoldást Szilvia arra a kérdésre, hogyan tehetünk a saját hallásunk egészségének megőrzéséért.

Szakmai hozzáértés és ügyfélközpontúság

„Halláspontjainkban fontosnak tartjuk az ügyfélközpontú hozzáállást, illetve a szigorú szakmai szempontok betartásával történő betegellátást.”

Sok olyan ügyfelünk van, akik korábbi nem megfelelő ellátásuk miatt érkeznek hozzánk. Sajnos az ügyfélközpontúság és szakmai hozzáértés még nem minden megfelelő. Vannak rossz tapasztalatok, ezért is kiemelten fontos számunkra, hogy a hozzánk érkezőknek a lehető legteljesebb ellátást nyújthassuk. – emeli ki mosolyogva Szilvia.

Foglaljon időpontot még ma!

Lépjen kapcsolatba velünk, hogy közelebb kerüljön a tökéletes hallás élményéhez!